2024-09-26 15:32:17

Dünya, Beşten Küçüktür

İsmail AYDIN

26 Eylül 2024, 15:32

Ne yazık ki, iki büyük dünya savaşı sonrası, güçlü ülkeler oturup dünyayı kendi aralarında paylaştılar. Bu paylaşım sırasında bir de *İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi* hazırlandı, ama o hakların gerçekten tüm insanlara ulaştığını söyleyebilir miyiz? Beyannameye göre, herkesin eşit hakları var ama garibanların, yoksulların bu haklara ulaşabildiğini pek görmedik. Bugüne kadar bu hakların adil bir şekilde uygulanmadığını görüyoruz. Peki bundan sonra görebilecek miyiz? Açıkçası bunu söyleyebilen yok, söylemek isteyen de yok gibi görünüyor.

*10 Aralık 1948'de* bu metne imza atan ülkelerden biri de Türkiye'ydi. Ancak o gün bugündür ne Türkiye ne de diğer imza atan ülkeler bu hakları tam anlamıyla hayata geçirebildi. *Neden?* Bu sorunun cevabını vermek zorundayız.

Bazı insanlar, Cumhurbaşkanımız *Recep Tayyip Erdoğan'ın* bu konuda yaptığı konuşmaları eleştiriyor olabilirler. Ama eğer eleştiriyorlarsa, çıksınlar bize doğruyu anlatsınlar. Bizi ikna etsinler. Çünkü Cumhurbaşkanımızın dediklerine iyi kulak vermek gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden, onun söylediklerine dikkatlice kulak vermek gerektiğinin altını bir kez daha çiziyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.