2024-10-14 09:03:30

Size Bu Rakamlar Neyi İfade Ediyor? 

Muzaffer Yurttaş

14 Ekim 2024, 09:03

Bu resimde gördüğünüz rakamlar bir matematik hesabı değil. Bu bir istatistik değil. Bu bir soykırım. Bu dünyanın gözü önünde işlenen cinayet. Bu sayılar insanlığın geldiği vahşet ve belhüm adal (hayvandan daha aşağı) mertebeyi gösteriyor. Her gün haberlerde izlediğimiz ama kanıksadığımız, sıradanlaştırdığımız, duyarsızlaştığımız bir insanlık utancını gösteriyor. 


İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42.340 Filistinli öldü, 98 bin 117 kişi yaralandı. Bir günde Filistinde 116 insan şehit ediliyor. 116 kişinin ölümü sıradan bir olay haline geldi ne yazık ki. 

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Gazze’de en az 22 bin çocuğun yetim olduğu bilinmektedir ve bu saldırılarla da her geçen gün yetim çocuk sayısı artmaktadır.

Ey savaşın simsiyah dumana çevirdiği bulutlar, gri gökyüzü neden düşürdün ölümün gölgesini ağızları süt kokulu bebeklerin gül yüzlerine! Ne kumda izleri, ne toprakta oyun çizgileri var onların. Anaları uykudan uyandırmaya kıyamazken nasıl ayakkabılarını tek ve yalnız bıraktın! 

Söylenecek çok şey ama boğazımıza çözülmez bir düğüm gibi çöken acı. Ne söylesek boş, ne söylesek yetersiz.


Dr. Muzaffer Yurttaş 
Filistin’e Destek Platformu 
Manisa İl Temsilcisi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.