2024-05-24 09:15:33

ŞEHİR ve BELEDİYE

Malik BİBER

24 Mayıs 2024, 09:15

Değerli Dostlarım Bugün 24.05.2024 Mübarek CUMA günüdür. Belli bir plana göre hazırlanmış sınırları belli olan nüfusu 10.000 üzerinde olan, tarımın çalışan nüfusun çoğunun ticaret, sanayi ve hizmet sektöründe olduğu çok nüfuslu yerleşim merkezlerine ŞEHİR denir. İl ilçe, gibi yerleşim yerlerinde sokakların bakımı,ulaşım, kanalizasyon, Çevre ve çevre sağlığı, kentsel alt yapı, temizlik,katı atık, itfaiye, aydınlatma, su, zabıta, mezarlık gibi kamu hizmetlerini gören, başkanı ve üyeleri seçimle gelen, tüzelkişiliği olan örgüte BELEDİYE denir. 

Bir şehir küllerinden doğar mı? Doğması inanmakla, mücadele etmekle olur. Halka hizmet hakka hizmettir.Peki çözüm yolları ve hizmet üretmek sonuçta hedefe ulaşmak nasıl olur? Şehrin geçmişten planları varmı yokmu varsa onun üzerinden yoksa yeniden planlamayla dizayn edilme mücadelesine girilebilir. Şehri masaya yatırdıktan sonra imar sorunu başta olmak üzere kentsel dönüşüm sorunu, trafik sorunu, oto park sorunu, ulaşım sorunu, Pazaryeri sorunu, hava temizliği sorunu, kanalizasyon yani alt yapı sorunu, yaşlıların huzur evi sorunu, kreş sorunu. park bahçe sorunu, halkın ucuza alabilmesi için halk ekmek sorunu,şehrin tarihi dokusu bozmadan turizm sorunu, kültür sanat sorunu, eğitim ve öğretimde yerleşke sorunu daha ilave edeceğimiz sorunlar masaya yatırılmalı her bir sorun tek tek ele alınmalıdır.

Tabiki çözümleri bir kişiden beklemek kolaycılık ve haksızlık olur. Bir şehrin dinamikleri önce milletin seçtiği milletvekilleri var bu şehrin devlet temsilcileri olan önce vali ve kaymakamları var, müdürleri var, odaları var sendikaları var ve bu şehrin sivil toplum örgütleri var sorunlara elbirliği gönül birliği ile el atılmalı herkes sahiplenmeli ve sahip çıkmalıdır. Çünkü bu şehrin havasını soluyan, suyunu içen herkesin ortak meselesi ve ortak sorunudur. Ben hiçbir şeye karışmayayım ama herşey dört dörtlük olsun demek sadece ve sadece kolaycılık olur. Bu şehrin vizyonu misyonu var. Yarınımızı teslim edecek evlatlarımız bu şehirde doğacaktır veya doğmuştur ve hızla büyümektedirler. Öyleyse onlara öyle bir şehir teslim edelim ki huzur ve rahat yaşamın tadına varsınlar hizmet etmenin kutsallığını idrak etsinler.

Her şehirlinin ortak paydası havasını soluduğu, suyunu içtiği karnını doyurduğu, yaşadığı ve ticaretini yaptığı çocuğunu büyüttüğü şehri olmalıdır. CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.