2024-08-23 10:41:26

İYİLİK

Malik BİBER

23 Ağustos 2024, 10:41

Değerli Dostlarım Bugün 23.08.2024 Mübarek CUMA günüdür. Hiçbir maddi karşılık beklemeden yapılan yardıma İYİLİK denir.

İyilik bedensel ve ruhsal sağlığımızla pozitif ilişkisini ortaya koyuyor. Bizim gelenek göreneklerimizde de dini inancımızda da iyiliğin önemi büyüktür. Dinimiz, iyilik yapmayı emreder. Örf, adet ve geleneklerimizin doğrultusunda ailemizde iyiliğin önemi konusunda bizlere eğitim verirler, Yaptığımız iyiliklerin insanlara büyük faydası dokunabilir. Bazen bize küçük bir iyilikmiş gibi görünür ama etkileri çok büyüktür.insana yardım etmek,dedemizin ve ninemizi ziyaret etmek, çocukları sevmek, birine bir şey öğretmek, iki küskün kişiyi barıştırmak, aç birinin karnını doyurmak, susuz bir hayvana su vermek, fidan dikmek gibi her eylem iyilik kapsamına girer. Günlük yaşantımızda bile her gün yüzlerce iyilik yapabiliriz. İnsanlara gülümsemek, onların gönlünü hoş etmek bile birer iyiliktir aslında. Çünkü İyilik insanları birbirine bağlayan altın zincirdir. 

Ankarada iyi bir Üniversiteyi kazanan Mehmet i babası Erkek öğrenci yurduna kayıt yaptırıp uğurlarken Mehmet babacım cebimde hiç param yok bana 500 TL verirmisin der. Baba varmış gibi yan ceplerine bakıyor arka cebine bakar gibi yapıyor ve oğluna dönerek oğlum maalesef param kalmamış diyor.Mehmet üzgün bir şekilde yurdun kapısına giderken konuşmalara kulak misafiri olan bir veli çarçabuk babanın yanına giderek 500 TL uzatarak lütfen bunu oğlunuza uzatıp verirseniz beni çok memnun edersiniz diyerek oğlunu çabuk çağır parayı ceketimin cebinde şimdi buldum diye söylersin der baba önce kabul etmek istemez ama velinin ısrarına karşılık gözleri dolu dolu kabul eder. Mehmet babasından parayı alarak yüzünde gülücüklerle tekrar yurda döner. Bu olaya tanık olan hali vaktinde başka bir velide hemen yurdun kapısına hızla giderek oradaki görevliye son giren erkek çocuğu bana çağırtırmısın der görevli de memnuniyetle diyerek çağırır .Mehmet geldiğinde oğlum benim ileride kırtasiyeci dükkanım var kitap ve kırtasiyeye ne zaman ihtiyacın olursa muhakkak dükkanıma gelmeni rica ediyorum der ve harçlığada ihtiyacın olduğu zamanda mukakkak bana gel der. Mehmet peki amca teşekkür ederim diyerek yurda geri döner O veli işine geri dönerken bir ticarethaneye uğrayarak oradaki arkadaşına burs veren bir yardım kuruluşunun ismini ve burs için ne gibi evraklar istendiğini öğrenerek tekrar yurda geri dönerek Mehmet i yeniden çağırır. 
Mehmet e elindeki istenen evraklara ait listeyi vererek en kısa zamanda evrakları hazırla ve 10 ay süreyle 750 TL burs alacağını söylerken gözü Mehmet in ayakkabılarının eskimiş olduğunu görür ve cebinden 1, 000TL çıkartarak bununlada ihtiyacın olan eksiklerini tamamlarsın der. Mehmet adama dönerek amca siz hangi vakıfsınız der. Adamda biz hiçbir kimseye bağlı olmadan ALLAH rızası için yapıyoruz diyerek cevap verir Adam benim senden tek bir ricam olacak sende üniversiteyi bitirip iş hayatına atıldığında gelmiş olduğun köyünde bir öğrenciye almış olduğun kadar burs vereceksin şartını koyar.. İyi ki bu ülkenin güzel ve dürüst, merhametli insanları var. ALLAH iyilik yapan veya iyiliğe kapı aralayan kullarından eylesin; iyilerle karşılaştırsın. Ne olursa olsun iyilik yapmaktan asla vazgeçmemeliyiz. 

Her şeye karşın, biz, “iyiliğin iyi olduğunu” düşünerek yaşamaya çalışanların tarafındayız. Yani “dünyayı iyiliğin kurtaracağına inanıyoruz. CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.