2024-05-31 09:13:14

İKİYÜZLÜLÜK

Malik BİBER

31 Mayıs 2024, 09:13

Değerli Dostlarım Bugün 31.05.2024 Mübarek CUMA günüdür. Özü ve sözü bir olmayan kişinin sahip olmadığı duygu, düşünce erdem ve değer gibi özelliklere sahip gibi gerçek düşüncelerini gizleyerek farklı maskeler takmasına İKİ YÜZLÜLÜK denir.

İnsan kendisine verilen aklı sayesinde diğer canlılardan üstün kılınmıştır. İnsan temiz bir fıtrat üzere dünyaya gelir bu nedenle yaşamını en güzel kaliteli bir şekilde sürdürmeli aklını dürüstçe ahlaklı güzel işlerde kullanmalıdır. İkiyüzlü insan genelde başkasının başarısını kıskanır. Dedikodu yapmayı çok sever. Kendini güç göstermek için özellikle giyimine çok dikkat eder. Görünüşte iyi gibi görünen ikiyüzlü bir taraftan yüze gülerken diğer taraftan da arkadan kuyu kazma özelliğine sahiptir. İki yüzlü insana baktığınızda bir yüzü olduğunu görürsünüz ama tanıdıkça diğer başka yüzünün olduğunu da açıkça farkedilebilirsiniz çünkü yaptığı yanlışlarla kendisini ergeç ele verir İkiyüzlü insanda utanma, arlanma gibi şeyleri görmemiz mümkün değildir. Çünkü sürekli rol yapar ve çıkarları için başkalarını kullanmayı beceri ve başarı olarak görür. Başkasına saygı duymaz ve güvenmez. Yalnızca işine geldiğinde aşırı güven ve kusursuzca saygı yapmacık nezaket gösterir. çünkü içten pazarlıklıdır. Her devrin adamı olur, el etek öpmesini sever ve nabza göre şerbet vermesini çok iyi bilir. 

İki yüzlü insan toplumda sevilmez ve dışlanır. İkiyüzlünün özgüveni tavan yapar karşısındakine sözünü geçirmek içln her türlü baskıyı kurar ama sözünün geçmediğini anladığı an intikam ateşiyle yanıp tutuşur. Eline fırsat geçmesini beklemeden sinsi planını saldırı biçimde gerçekleştirir. öyle bir ortam bulamadığı takdirde susar pusar konuşamaz hale gelir başarılı olamayacağını anladığı an kelimeler boğazında düğümlenir asileşir hıncını alamadığı için yine tuzak kurmaya devam eder. Niyeti şer olduğu için ALLAH müsade etmez. Mevlâna. ”Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.” İkiyüzlüler genelde çok rahat insanlardır. İkiyüzlülükleri ortaya çıktığında, farklı kişilere farklı konuştukları anlaşıldığında bundan hiç rahatsız olmazlar utanmazlar, sıkılmazlar, özür dilemezler. Kendilerini haklı gösterecek nedenleri mutlaka vardır. Çoğu kez hiçbir tereddüt göstermeden inkâr ederler. Gerçeği ortaya koyan insanları yalancılıkla, dedikodu yapmakla, kıskançlıkla suçlarlar İkiyüzlülük bazı insanların en korkulacak karakteristik özelliğidir. İşine yaradığınız sürece yüzünüze güler, İkiyüzlü insan, siyasette, ticarette, iş hayatında yaşamın her alanında karşımıza çıkar. İnsanların en fenası; birine ayrı, diğerine ayrı görünen ikiyüzlü insanlardır.” Resulüllah (asm) bu hadisinde ikiyüzlülüğün en fena bir halet olduğunu söyler. 

İki yüzlülük, çift taraflı kesen bir kılıca benzer; bir tarafı aldattığı insanı keserken diğer tarafı da sahibini keser. CUMA mız mübarek olsun Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.