2024-10-04 09:02:06

ÇARESİZLİK

Malik BİBER

04 Ekim 2024, 09:02

Değerli Dostlarım Bugün 04.10.2024 Mübarek CUMA günüdür. İnsanın sürekli olarak olumsuz sonuçlarla karşılaşması durumunda, gelecekteki olumlu sonuçlara ulaşma yeteneğine olan inancını yitirmesine ÇARESİZLİK denir.

Çaresizlik elinden birşey gelmeden olan biteni izlemektir. Bazen insanlar başına gelen olumsuzluktan dolayı kendisini çaresiz hisseder. Evine götürecek ekmek ve aş bulamayan baba çaresizdir. Bir manavın, kasabın ve bakkalın önünden geçerken çocuğunun gözlerini kapatan bir ana ve baba çaresizdir. Annesiz ve babasız kalmış çocuk çaresizdir. Sabah kalktığında anne ve babasının mezarını öpmeye giden çocuk çaresizdir. velhasıl ölümdür çaresizlik. İnsanın hayatında çaresiz kaldığı en zor an; bazı şeylere bakıp da elinden hiçbir şeyin gelmediği andır! Ve Çaresizlik; bugün, dünyada olup biten mezalim ve vahşetlere; başta Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere, maruz kaldıkları soykırıma çaresiz kalındığıdır. 

İranda ekonomik özgürlükleri vardı maddi durumları çok iyiydi kadın İngilizce öğretmeni eşi de tüccardı. Okula giden 2 evlatları vardı ama anne ve baba yaşantı tarzlarına uygun olmayan baskı rejiminden kurtulmak istiyor evlatlarının geleceğini İran dışında görüyorlarlardı. Kaçmak için pasaport oturma izin belgeleri gerekiyordu ama onlarda mevcut değildi. Tabiki kaçmak kurtulmak demek olmuyordu. Çünkü bir yerde doğup büyüdükleri İran vardı. Ama diğer yanda evlatlarının geleceği vardı. Kaçacak tek bir ülke vardı. Türkiyeye geldiler ve geçici olarak yerleştiler öğretmen eşi ile birlikte kaçak olarak çalışmaya başladılar sürekli İran istihbaratı tarafından takipteydiler baskıyla İrana geri dönmeleri istendi. Çaresizlik içindeydiler. Çaresizlik, insanı kötü hissettirir, umudunu bitirir ve yaşamı anlamsız kılar. Ancak belki de çaresizlik dediğimiz şey aslında bizim bu işleri düzeltmek için yeterince emek vermememizdir. Bazen, karşılaştığımız zorluklar karşısında hiçbir şey yapamaz hale geliriz. Ne yapacağımızı, nasıl yapamayacağımızı bilemez, elimiz kolumuz bağlı halde bekleriz. İşte, yaşadığımız bu durum, çaresizlik olarak tanımlanabilir. Her şeyin bir çaresi vardır, sözüne rağmen çoğu defa, bazı sorunlarımıza çare bulmaktan aciz kalabiliriz. Bu tür durumlarda, inançlı isek, genellikle Allah’a sığınır, ondan yardım bekleriz.

Kendinizi çaresiz hissettiğiniz anda problemin ne olduğu iyice belirlemek gerekir. Bu problem için çözüm yolları araştırılmalıdır. Bu problemi ortadan kaldırmak için var güçle çalışmalı ve umudumuzu asla kaybetmemeliyiz. Unutmayalım ki ölümden başka her şeye çare bulunur. Gün doğmadan neler doğar. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.