Sevgili Okuyucularım;
31 Mart yerel seçimlerinin arkasından 1 Nisan gelmektedir. Bizler 1 Nisanı şaka yapma günü olarak algılar, gerekli veya gereksiz şakaları yapmamız dostlarımızı bazen üzer, bazen de güldür.
Türkiye’miz de 1 Nisan 2019 şakası seçim sandıklarının kapanması itibariyle biraz erken başlamış oldu.
Tüm oylar sayılmamasına rağmen, AK Partisi (Cumhur itifakı) adayı eski Başbakan Sayın Binali Yıldırım akşam geç saatlerde aniden (AA) Anadolu Ajansının seçim verilerine göre kendisini galip ilan etti.
CHP adayı Ekrem İmamoğlu, 24 Haziran'da CHP'nin yapamadığını, Muharrem İnce’nin dirençsizliğinden daha baskın çıkarak Kamuoyunun önünde “Hak yemedim, hakkımı yedirmem” demesi (AA) Anadolu Ajansının yayınını dondurmasına neden oldu. Hızla vermiş olduğu bu tepki kamuoyu tarafından olumlu tepkiye dönüşmüş, kitleler pür dikkat Televizyonlarının başında bekliyorlardı.
AK Partinin on yıllarca yönettiği iki ana kentin (İstanbul-Ankara’nın) kaybı Cumhur ittifakına acı verircesine, önceki seçimlere yaddaş’lık yapıyordu.
Sayın Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın balkon konuşmasında Seçimin galibi olarak AK Partiyi ilan etmesi Cumhur ittifakının yüzünü güldürmeye yetti. Beraberin de erdemlice “Kazandığımız yerlerde halkımızın kalbini fethettiğimizi ve kaybettiğimiz yerlerde yeterince başarılı olmadığımızı kabul etmeliyiz " dedi.
Neydi kazanılmayan ve gönüllere dokunanlar; Türk ekonomisinin karşı karşıya olduğu yapısal sorunlar, Özel sektörün büyük miktardaki dış borca sahip olması, Döviz kurlarında yaşanan büyük dalgalanma, Türkiye ekonomisinin geleceği hakkında endişeleri artırması ve Ekonomideki son durum.
Başlıca neden olsa da, Yargı ve hukukun tarafsızlığı endişesi, Yüz binlerce memurun KHK ile işlerinden uzaklaştırılmalarındaki ailelerin 3 yıllık mağduriyetleri, FETO ile alakası olmadığı belirtilenlerin halen görevlerine iade edilemeyişleri, Emeklilikte Yaşa Takılanların konumu, Emekli ve dar gelirlilerin geçim sorunları, Çiftçinin eriyişi, Akaryakıt zamları, dar ve sabit gelirlinin mutfak ve Pazar yangını olabilir mi?
Çok konuşan Medya kuruluşları AA. İle birlikte, gazetecilerin yorumucu akademisyenlerin suskunluğu galiba 1 Nisan şakası olarak yorumlandı.
Nedenleri çoğaltmak mümkündür.
31 Mart yerel seçimlerinde bir siyasi gerilim yaşandı tasvip etmeyenler tepki yaratmış olabilir. Bu gerilimden sıyrılarak, Türkiye'yi düzlüğe çıkarmanın tek yolunun tam bir "Ulusal Birlik"ten geçtiğini belirtmek gerekiyor.
Manisa’da neler oldu;
Manisa'mızda ise merkezde 3 mevcut Belediye Başkanı Manisa Büyükşehir'de Cengiz Ergün, Yunusemre'de Mehmet Çerçi, Şehzadeler'de Ömer Faruk Çelik Cumhur ittifakı olarak, İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı, Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşad Mithat Özkan ve Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Isa Özdemir yarışlarında İstanbul ve Ankara’yı aratmadılar! 1 Nisan şakası gibi Şehzadeler Belediye Başkanlığı hariç, Mehter takımı gibi iki ileri bir geri gitmeye başladılar. Halkımız verdiği mesajda “kötünün iyisini tercih ediyoruz” dercesine
“Ayağınızı denk alın, bir dahası bu ibreyi yakalayama bilirsiniz.” Mesajını verdi.
31 MART 2019 Yerel yönetim seçimlerinin Ülkemize hayırlara vesile olacağına inanarak, Seçimlerden zaferle çıktığını zanneden Belediye Başkanlarının, artık her sabah göreve başlamadan aynaya iyi bakmaları gerekmektedir, bir gün kendilerine oy verenlerle birlikte kentin cadde, sokaklarında veya parklarında birlikte olacaklarını hatırlamalarında yarar vardır. Yararı vardır kapılarını ve gönüllerini açık tutmalarının, verdikleri sözleri unutmamalarını.
Sahi hani şu Su meselesi var ya! Manisa’ya çektirilen Tantalos işkencesi, artık Manisa su kaynaklarını İzmir’den ucuza içmelidir.
Tarımda Kooperatifçilik desteklenmelidir.
Kentin Ekolojik dokuları korunarak, Gediz islah edilerek yaşam park alanına dönüştürülmelidir. Tarihi dokular korunarak gün yüzüne çıkartılarak Turizm canlandırılmalıdır.
Gençlik öncelikli beden ve ruh sağlıkları korunarak, Spora kazandırılmalıdır. Koruma altında olan kelaynak kuşları gibi Manisa Spor Kulübü ve Amatör Spor Kulüpleri de unutulmamalı.
STK’ların talepleri dikkate alınarak tarafsal ve yandaşsal konum yaratmadan, Kentsel yaşam kültür mozaği oluşumuna katkı sağlanmalı.
23-28 Nisan 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan Mesir Festivali sen, ben, bizim oğlan zihniyetinin dışında gerçekten STK’ların katkı ve katılımları ile uluslararası boyuta taşınmalıdır.
Çok yazılması gereken konular var, bunları da 1 NİSAN şakasına bağlarsanız, olan ülkemize ve Manisa’mıza olur.
Manisa Büyükşehir Başkanımız Cengiz Ergün’e, Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi’ye, Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e ve Manisa’mızın tüm ilçelerinde seçilen Başkanlarımıza başarılar diliyorum. Muhtarlarımızı da unutmayarak.
Rahmetli Alpaslan Türkeş’in son dönemlerinde okuduğu Nazım Hikmetin şiiri “BU MEMLEKET BİZİM. BİZİM DOSTLAR BİZİM” diyorum.
Sağlıklı yaşayarak, sağlıcakla kalın.