Değerli Dostlarım Bugün 19.07.2024 Mübarek CUMA günüdür. Bir insanın geçmişte yaşadığı güzel günlerin hatırasına saygı duymasına  ve o günleri unutmamasına VEFA denir.

   Hani derlerya vefa İstanbulda bir semttir. ama yaşamın gerçeğinde vefa eskilerden günümüze intikal etmekte zorluk çekilen temiz ve salih bir duygudur. Teknolojinin gelişmesiyle insan yaşamı kolaylaşırken maalesef aile, sülale, akraba, dostluk. Arkadaşlık ve komşuluk bağlarını son bitirmeye devam etmektedir.. Vefa insanlar arasındaki ilişkilerin daha sağlam hale gelmesini sağlayan önemli bir erdemdir. İnsanlar, geçmişteki dostlarına, akrabalarına ve arkadaşlarına olan borçlarını ödeyerek, vefa duygularını canlı tutmalı ve toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygularını arttırmalıdırlar. Vefa, insanın iç dünyasının güzelliğinin, karakter ssğlamlığının ve ahlaki yüceliğinin en çarpıcı göstergesidir. Yaşlı çifte sorarlar Tam 65 yıl... Bunca yıl nasıl evli kaldınız.?Yaşlı çift cevap verir. Bizim zamanımızda birşeyler kırıldığında çöpe atılmaz. Tamir edilirdi bu yüzden.Bizler önce Allah'a vefa borcumuzu ödemeliyiz; çünkü o bizi yaratıp bizi en güzel nimetleri ile rızıklandırdı. Bize görebileceğimiz gözler, yürüyebileceğimiz ayaklar verdi. Ailemizi; annemizi, babamızı, kardeşlerimizi evlatlarımızı verdi. Tüm bunların karşılığında biz de vefa borcumuzu ona en güzel şekilde kulluk ederek ödemeliyiz. Vefalı davranmamız gereken en önemli kişiler ise anne ve babalarımızdır; zira bu dünyada bizim için o kadar emek veren, o kadar fedakarlık gösteren başka kimseler  olmamıştır. Anne ve babaya vefa borcunu ödemek herkesin en önemli  görevidir. Bunun için onları daima sevmeli, onlara saygı duymalıyız. Her daim hal ve hatırlarını sormalıyız.

     Yaşlı bir beyefendi, sabah erkenden evinden çıkmış yolda ilerlerken, bir bisikletlinin kendisine çarpması ile yere düşmüş  ve hafif yaralanmış. Yoldan  geçenler, yaşlı adamı hemen en yakın hastaneye ulaştırmışlar. Hemşireler ve sağlık çalışanları  adamcağızın yarasına pansuman yapmışlar, ama biraz beklemesini ve röntgen çekerek herhangi bir kırık veya çatlak olup olmadığını inceleyeceklerini söylemişler. Yaşlı adam huzursuzlanmış ve acelesi olduğunu, tetkik istemediğini söylemiş. Hemşireler merakla acelesinin sebebini sormuşlar.
Adamcağızda, "Karım huzur evinde kalıyor, her sabah onunla kahvaltı etmeye giderim, geç kalmak istemiyorum" demiş. Hemşire "Karınızın, siz gecikince merak edeceğini düşünüyorsunuz herhalde" demiş. Adam üzgün bir ifade ile "Ne yazık ki karım alzheimer hastası ve benim kim olduğumu bilmiyor" demiş. Hemşireler hayretle "Madem sizin kim olduğunuzu bilmiyor, neden her gün onunla kahvaltı yapmak için acele ediyorsun?" demişler. Adam buruk bir sesle "Ama ben onun kim olduğunu biliyorum" demiş...

    Vefa insanlar arasındaki ilişkilerin sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar. Vefa sayesinde insanlar birbirlerine sevgi, saygı duyar ve güvenirler. Ayrıca vefa, insanların kendilerine ve başkalarına olan güvenlerini de artırır. Bu nedenle vefa, insanlar arasındaki ilişkilerin gelişmesi için önemlidir Hz. Mevlana "Dostlarını daima vefa ile hatırla CAN , arayan sen ol, bulan sen, tanıyan sen ol, kucaklayan yine sen, kula vefası olmayanın, HAKK'a vefası olmaz..! CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel