Değerli Dostlarım Bugün 30.08.2024 Mübarek CUMA günüdür. İnsanların  zor zamanlarında onların psikolojik sağlamlıklarını arttıran ve yeniden toparlanmalarını sağlayan duyguya UMUT denir.
     
     Umut, duyguların en değerlilerindendir. Umut yaşamın anlamı ve  yaşama anlam katan, geleceğe daha mutlu bir şekilde ilerlememizi sağlayan güzel bir duygudur. Hayatımızdaki sıkıntıların bitip her şeyin daha güzel olacağı düşüncesidir. Kısacası yaşama sebebimizdir. Bir insanı güçlü kılan, onu ayakta tutan en önemli ve en güzel duygulardan birisi umuttur. Yaşamımız boyunca birçok felaketle, sıkıntıyla karşılaşabiliriz. Tüm bunları umutla bertaraf edebiliriz. Bir insan, umut edebildiği sürece vardır. Umut, hasta bir insanı yatağından kaldıran, gözleri engelli birine görmeyi sağlayan, hatta fakir bir insanı zengin yapan en önemli faktördür. Umudun zıttı olan karamsarlık da çok kötü bir şeydir. Kimi insanlar çabalamak yerine karamsarlığa düşüp;”Yok olmadı, yapamayacağım, ben bittim” gibi sözler söyleyip, o durumdan kurtulmayı akıllarına bile getiremezler. Hayattaki adımlarımızı umutla atarız. Bu adımlarda bir kere bile karamsarlığa kapılırsak, o an yere düşeriz. Tekrar çabalarsak kurtulabiliriz.Unutmayın karanlık bir dünyayı bir ışık, bin umut kurtarır!

     Tanışma yılını kutlamak için  erkek ve kız arkadaşı Güzel bir restoranta Yemek yemeye gelmişler. Birbirlerine öyle güzel gülüyorlardıki  içlerindeki bu sevgi yüzlerine ne güzel yansımıştı. Kız uzun zamandır beklediği anın umuduyla sessizce oturuyor. Erkek ise ciddi bir adım için henüz hazır hissetmiyor kendini. Biraz daha beklemeleri gerektiğini düşünüyor ve kızın anlayış göstermesini umut ediyor. Umut etmek onun için çok önemlidir kuracakları yuvayı aile olacakları özlemiyle  ileriye dönük birlikte alınacak kararlar umutlarını daha çok arttıracaktır. Ailelerinden alacakları maddi ve manevi desteğin onların umut kaynağı olacaktır. Hayal ettiğini. gerçekleşmesini istediğin şey ister yakın ister uzak olsun, isterse tamamen belirsiz olsun uzaklara bakarken bulursun kendini. Gözünün gördüğü kadar uzağa bakar haberin nereden geleceğini anlamaya çalışırsın. Kimi zaman yerden bir taş alıp var gücünle fırlatır, suda çıkardığı sesi dinler ve sudaki yayılan halkalara bakarsın. Belirsizlik zordur ve umut etmenin çetin bir parçasıdır.Umut, insanın fırtınalı havada sarıldığı yardımsever bir dost elidir. Kişi bazen umut sayesinde boğulmaktan kurtulur ve yaşamına devam eder. 

     Siz de yaşama dair mutlaka umut besleyin. Kötü olan her şeyin bir gün geride kalacağını, mutluluğun bir gün size de geleceğini aklınızdan çıkarmayın. Yaşamak umut etmektir. Umut etmek ise yaşama sımsıkı sarılmaktır. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel