Değerli Dostlarım Bugün 11.10.2024 Mübarek CUMA günüdür. Hem kendimize hem Rabbimize hem de sevdiklerimize içten bağlılığımızı ifade etmeye SADAKAT denir.

    Sadakat, ilişkilerin temel taşıdır ve güçlü, sağlam ilişkilerin oluşturulmasında önemli bir rol oynar. İnsanlar arasındaki güveni artırır ve birbirlerine karşı duyulan bağlılığı pekiştirir. Sadakat olmadan, ilişkiler zayıflar ve çabucak dağılabilir.İnsana sadâkat yakışır..İnsan her zaman sevdiklerine , söz verdiklerine bağlı olmalıdır. Her zaman sadakatlı olmalıdır. Sadakatın olmadığı yerde gerçek sevgiden bahsedemeyiz. Bunun için her zaman sadakatli, sadık bir kimse olmalıyız ve sevdiklerimizi üzmemeliyiz.

      İş dünyasında da sadakat önemlidir. İşverenine  sadık olan çalışan, işyerinde daha mutlu ve motive olur. Bu, işyerindeki verimliliği artırabilir ve şirketin başarısına katkıda bulunabilir.Sadakat, sözlerin değil, eylemlerin bir göstergesidir. Sadık olmak, verdiğiniz sözleri tutmak ve başkalarına karşı dürüst ve güvenilir olmak anlamına gelir. Müslümanlar sözlerinde ve işlerinde sadık olmalıdırlar. Muamelelerinde ve iş münasebetlerinde çeşitli hile ve dalâverelerle birbirlerini aldatanlar hâindirler. Peygamberimiz "Bizi aldatan bizden değildir" buyurmuştur. Dostluk, kardeşlik ve vefâkârlık da bir sadâkattir. Verilen sözü yerine getirmek, ahdinde durmak, borcu ödemek, din ve akılca lüzumlu görülen işleri ifâ etmek, emanetlere riayet etmek, üzerine aldığı vazifeleri hakkını vererek yerine getirmek ve vazifeleri ehline vermek de sadâkattir. 

    Akşamdan kalma adam, sabah baş ağrısı ile uyanmış. Zorlukla gözlerini açıp, yerinden doğrularak, şöyle bir etrafına bakınmış, komodinin üstünde bir bardak su ve iki aspirin duruyormuş. Yatağın ayak ucundaki sandalyede ise elbiseleri temiz ve ütülenmiş haldeymiş. Aspirinleri içerken, komodindeki not dikkatini çekmiş: - Sevgilim, günaydın! Kahvaltın mutfakta. Ben alışverişe çıkıyorum, erken dönerim. Seni seviyorum.
Kalkıp, giyinmiş ve kahvaltı için mutfağa gitmiş. Bakmış oğlu oturmuş, kahvaltı yapıyor. Masada da kendi servisi ve gazeteleri duruyor. Oturmuş, kahvaltısına başlamış ve oğluna sormuş:
- Evlat, dün gece ne oldu, biliyor musun?
- Evet, baba dün gece sarhoş olarak eve geldiğinde gün doğmak üzereydi. Önce koridordaki sehpayı devirdin, sonra her yere kustun, daha sonra da odanın kapısına kafanı çarptın, başında yumurta büyüklüğünde bir şiş oldu.
Adam, şaşırmış vaziyette:
- Anlayamadım. O zaman niye her şey temiz, kahvaltı hazır ve gazetem alınmış?
- Onu mu soruyorsun. Annem seni sürükleyerek yatak odasına götürüp, pantolonunu çıkarmaya çalıştığında, "Bayan, beni yalnız bırakın, ben evli bir adamım," dedin.

     Toplum ve aile olarak üzerimize düşen ahlaklı, karakterli, milletini seven, olumlu, atılgan kabiliyetli, dürüst, düşünceli, iradeli, rastladığı engelleri aşacak karakterli bir nesil yetiştirmek temel görevimiz olmalıdır. Ne kadar bilinçli bir nesil yetiştirirsek o kadar da  sadakatli nesil yetiştiririz. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel