Ülkemizde 2002 yılından sonra büyük değişiklikler oldu iktidar değişti yeni bir dönemin başlangıcına girildi. Erken seçim yapıldı Hükümet göreve gelmeden önce bir önceki iktidar döneminde ekonomik istikrar sağlanmış, mali istikrarla kasa doldurulmuş Merkez bankasının rezervleri yükseltilmiş döviz sıkıntısı kalmamış halkın gelir seviyesi yükselmiş işçi memur emekli ücretleri günün koşullarına göre zam yapılarak emeklerinin karşılığı verilmiştir.

Göreve gelen iktidar 2010 yıllarına kadar bu imkanları kullandı bu yılardan sonra kasa boşalmaya başladı ekonomik koşullar yavaş yavaş bozulmaya başladı. Üretim yapılmadı yerli tohumlar yasaklandı çiftçiye esnafa destek olunmadı halk ürettiğinin karşılığını alamadı hayvancılık ve tarım yok edildi. Her şey dış ülkelerden ithal(dışalım) edilmeye başlandı halkın alım gücü gün geçtikçe düşmeye başladı.

Ekonomiyi düzeltmek ve para bulmak için Cumhuriyet döneminde kurulan fabrikaları tümünü sattılar Yurdumuzun maden ocaklarını yabancı şirketlere satarak ormanlarımızı yok ettiler

Cumhuriyetimizin değerleri olan kurum ve kuruluşları statları yıkarak yok edildi.

Yasakları, yoksulluğu ve yolsuzluğu (3S) kaldıracağız diye geldiler hiç birini yapamadılar aksine yoksulluk hat safhada yasaklar almış başını gidiyor yolsuzluk dersen katlanarak devam ediyor. Ülkeye

demokrasi getireceğiz dediler demokrasiyi yok ettiler. İnsanları ayrıştırarak biri birlerine düşürdüler hükümeti, milletvekillerini, bakanları ve yandaşları eleştiren vatandaşa vatan haini, terörist, PKK, Fetöcü ve ağza alınmayacak sözler söylendi.

2013 yılına kadar cemaatlerle, tarikatlar ve hoca efendilerle birlikte ülkeyi yönettiler daha sonra menfaatleri çakışınca yolları ayrıldı. 2016’da hoca efendi ABD’nin desteyi ile darbe yaptı.

Ülkemizin üstüne kara bulutlar çöktü. Türk askerinin boğazları kesildi askeri öğrenciler linç edildi yüzlerce vatandaşımız yok edildi daha sonraki süreçte askeri liseler kapatıldı askeri hastaneler kapatıldı üç yüzden fazla general ve amiral gözaltına alındı sıkıyönetim ilan edildi Demokrasi ve Anayasa askıya alındı Ülkemiz Kanun hükmünde kararnamelerle yönetilmeye başlandı. Yüz binlerce vatandaş mağdur edildi nice aileler yok edildi. Gizli tanık diye bir sistem icat ettiler gizli tanıkları suç işleyenler arsından seçerek şahitlik yaptırıldı.

Eğitimi yazboz tahtasına çevirdiler her gelen bakan kendine göre bir sistem yarattı. Laik, soysal ve çağdaş Cumhuriyet ilkeleri yok edildi. Tarikatlar ve Cemaatler sivil toplum kuruluşu kabul edilerek protokoller yapılarak okullarda değerler eğitimi vermeye başladılar okullarda Fen, Matematik, Biyoloji ve Türkçe derslerine en düşük ders saatleri belirlendi. Soran sorgulayan değil biat eden eğitim sistemi kurdular Öğretmenler arasında ayrıcalık yaratılarak Baş öretmen, Uzman öğretmen, Ücretli öğretmen ve Maaşlı öğretme diye sınıflara ayırarak öğretmen mesleğini önemsizleştirdiler

Muhalefet ve iktidar yumuşamadan/normalleşmeden söz ediyorlar şimdiye kadar yumuşamayan vatandaşına her türlü hakareti yapanlara bundan sonra yumuşamalarına inanalım mı?

Umarım bundan sonra halkına hakaret değil uzlaştırıcı ayrıştırmadan senden benden demeden sevgi ile kucaklayıcı bir politika izlenir.

Hoşça kalın sağlıkla kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel