Manisa merkez ve 17 ilçede faaliyetlerini sürdüren MÜSİAD Manisa Şubesi, 2011 yılında Manisa’da temsilcilik olarak faaliyetine kurucu başkan Abdullah Tekin’le başlamış, 2013 yılında ise Şubeye dönüşmüştü. Abdullah Tekin’in AK Parti’den Manisa Milletvekili aday adayı olması nedeniyle Şube başkanlığını Abdullah Tekin’den devralan Ahmet Öztürk, tanıtım konuşmasında, Abdullah Tekin’in bugüne kadarki başarılı faaliyetleriyle birlikte bundan sonraki dönemde Manisa ve ilçeleri için geliştirdikleri projeleri hayata nasıl geçireceklerini anlattı.
GENEL İDARE KURULU TOPLANTISI MANİSA’DA
İlk olarak 10-11 Nisan tarihinde tüm MÜSİAD şube Yönetimleri, üyeleri, MÜSİAD Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve başarılı işadamlarının katılacağı ve Manisa’da gerçekleştirilecek Genel İdare Kurulu toplantısı programı ile ilgili çalışma yapacaklarını kaydeden Başkan Öztürk, MÜSİAD hakkında şu bilgileri verdi:
“MÜSİAD, 36 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan, dünyada toplam 159 noktada faaliyet gösteren, üyelerinin gelişimiyle çevrelerinin, bölgelerinin ve bu vesileyle ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan, bunu amaçlarken de büyümenin yalnız ciro ve kar ile değil, ahlak, erdem ve sosyal gelişimle birlikte bir bütün olarak başarı kriteri sayılabileceğini benimseyen, üyelerini kabul ederken bu konuyu özellikle dikkate alan ve bu yönüyle de, isminin başında geçtiği gibi gerçek anlamda müstakil olan, kamu yararına dernek statüsünde olan bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğin amacı, Türkiye’yi mahalli, ahlaki ve evrensel değerleri koruyan, bölgesinde etkin, dünyada saygın, müreffeh bir ülke haline getirmek; Türkiye’nin ve dünyanın sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik alanlarda kalkınmasını sağlamaktır. Bu yüzden de etkin sloganımız, ‘Yüksek Teknoloji, Yüksek Ahlak’tır. Maalesef gün geçtikçe kapitalizm, maddeye daha fazla önem veren, bencilliğin artmasını tetikleyen bir sistem olarak bünyelere mutasyonel bir yönde işlemektedir. Güç terimi, gün geçtikçe para ve maddiyatla örtüştürülmektedir. Bu nedenle ki günümüzde maddi varlıkların, sahiplerinin ve israfa dayalı tüketimin itibarı artmakta, haksız rekabet ve gelir adaletsizliği yükselmekte, ahlaki ve sosyal değerlerin, dayanışmanın, erdem ve hakkaniyetin itibarı azalmaktadır. İşte tam bu noktada Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği; Ülkemizin, sosyal ve ahlaki değerleri önemseyen, mevcudiyetini sadece ticari başarısıyla değil, dürüstlük ve adil rekabetle birlikte değerlendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan iş insanlarının bir araya gelmelerinde, birlikte faaliyetlerde bulunup kendi firmasına, bölgesine, ülkesine yararlı hizmetlerde bulunmasında, yenilikçi, etkili, katma değerli sınai-ticari oluşumların ortaya çıkmasında etken ve birleştirici bir rol üstlenmektedir.”
MÜSİAD’ın bünyesinde kurumsal, üye ilişkileri ve Uluslar arası ilişkiler, araştırmalar ve yayın, eğitim ve kültür, proje ve destekler, bilim ve kültür, İletişim ve Gençlik komisyonu gibi komisyonlar vasıtası ile faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu kaydeden Başkan Öztürk, merkez ve şubelerde inşaat, sağlık, turizm, hizmet, tarım, gıda, enerji, makine gibi her sektör için ayrı bir sektör kurulu bulunduğunu söyledi. Öztürk, her sektör kurulunda, o sektörle ilgili düzenli toplantı ve çalıştaylarla sorunlar ve önerilerin kayıt altına alınması, raporlanması, ulusal veri ağında birleştirilip ilgili sektörde bu sorun ve önerilerin çözümü ile ilgili bürokratik ve teknik olarak etkili bir çözüme ulaşılması sağlandığını dile getirdi.
Başkan Öztürk, tüm bu yapılanların dışında farklı dönemlerde güncel bir sektörle ilgili, konusunda uzman akademisyen ve tecrübeli kişilerce hazırlanan sektör, çerçeve, bülten şeklinde dergi ve raporlar, kamuoyu ile paylaşılmakta ve acil sorunlara çözüm önerisi getirilmesi için nitelikli destek sağlandığını dile getirdi.
GENÇ MÜSİAD
Konuşmasında Genç MÜSİAD’tan da bahseden Öztürk, “MÜSİAD olarak Aynı zamanda 30 yaş altı üyelerin organizasyonu olan Genç MÜSİAD Kurumu ile de aynı çalışmaların Genç Üyelerimiz için alt bir organizasyon ağı ile sürdürmesine olanak sağlamaktadır. Genç MÜSİAD, geleceğin işadamlarını ve MÜSİAD yöneticilerini yetiştirmek, onları hayata hazırlamak, sahip olduğu değerleri ve tecrübelerini gençlerle paylaşmak maksadıyla MÜSİAD Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, 2002 yılında kurulmuştur. Genç MÜSİAD çalışmaları, hızla ülkemize yayılmakta ve bugün 3 bine yakın üyesiyle Türkiye çapında faaliyetlerini sürdürmektedir” diye konuştu.
KISA ZAMANDA ÇOK SAYIDA FAALİYET
MÜSİAD Manisa Şubesi olarak kendilerinin de aynı misyon altında, 2012 yılında temsilcilik olarak Manisa’da faaliyete başladıklarını 2013 aralık ayından itibaren ise şube olarak faaliyetlerine aynı bilinçle devam ettiklerini kaydeden Öztürk, “Kuruluşumuzdan bu yana, iş adamlarımızın, ilimiz ve ilçelerimizin, sanayimizin gelişmesi, sorunların çözümü, üyeler arası işbirliğinin artması, sosyal gelişimin ve projelerin geliştirilmesi adına, kısa zamanda bir çok faaliyet gerçekleştik.” dedi.
KENDİMİZİ DEĞİŞTİRİRSEK, DÜNYAYI DA DEĞİŞTİREBİLİRİZ
MÜSİAD’ın yeni şube Başkanı Ahmet Öztürk konuşmasının son bölümünde, “MÜSİAD olarak diyoruz ki, kendimizi değiştirirsek, dünyayı da değiştirebiliriz.” dedi.