Öne Çıkanlar MANİSA BÜYÜKŞEHİR Mustafa Altın MEMUR MAAŞI manisa MASAKİ

Kışla Mahallesi kadınları kanser taramasından geçti

Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla Kışla Mahallesinde yaşayan 40-69 yaş aralığındaki kadınlara yönelik yaptırılan kanser taraması tamamlandı.

Kanserden korunma ve erken teşhis konusunda vatandaşların bilinçlenmesi, bu konuda farkındalık oluşmasını sağlamak amacıyla çalışmalarda bulunan Yunusemre Belediyesi, 40 - 69 yaş arası tüm kadınlara İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle kanser taraması yapıyor. Çalışma kapsamında Kışla Mahallesi’nde yaşayan kadınlara Merkezefendi Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezi (KETEM)’nde kanser taraması yapıldı. Kadınlar daha sonra Yunus Emre Kültür Parkı İrfan Meclisi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Yunusemre Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Birsen Öcal, meme kanserinde erken teşhisin önemini anlattı. Çalışmaya ilişkin bilgi veren Öcal, “Yunusemre Belediye Başkanımız Semih Balaban öncülüğünde kırsal mahallede yaşayan 40-69 yaş arasındaki kadınlarımıza yönelik kanser taraması yapıyoruz. Bildiğiniz gibi kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor. Program dahilinde taramalara devam edeceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel