Öne Çıkanlar galip karagözler şehzadeler belediyesi 13 Mayıs 2014 14 Şubat osman oktay

MASKİ işletmelere atık su denetimi yapıyor

Atık su deşarjı olan işletmelerin çevreye zarar vermemesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, 17 ilçede bulunan işletmeler ve sanayi kuruluşlarına yönelik denetimler yapıyor. Denetim faaliyetlerini hızlandıran MASKİ Genel Müdürlüğü, temiz çevre ile sağlıklı bir gelecek kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde atık su deşarjı olan işletmeler ve sanayi kuruluşlarının çevreye zarar vermemesi için son 2 yılda 435 denetim gerçekleştirdi. 741 dilekçeyi değerlendiren, gelen 62 şikayet üzerine de habersiz bir şekilde denetim gerçekleştiren MASKİ, ortaya çıkabilecek çevre sorunlarına karşı önlemlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimler, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Ruhsat Denetim Koruma ve Laboratuvar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘Çevre Kanunu’ , ‘İSKİ Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’ , ‘Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’ ve ‘MASKİ Atık Suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği’ hükümleri doğrultusunda yapılıyor.

Deşarj süreci aşama aşama takip ediliyor

Ruhsat Denetim Koruma ve Laboratuvar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından atık su analiz sonuçlarının yönetmelikte belirtilen kanalizasyona deşarj limitlerine uygun olması halinde Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı (DKKR) düzenleniyor. Ruhsat verilen işletmelerin her yıl düzenli olarak endüstriyel nitelikli atık sularından kontrol numunesi alınarak, deşarj limitlerine uygunluk sürekliliği de kontrol ediliyor. Ayrıca; endüstriyel nitelikli atık su oluşturmayan veya kanalizasyona sadece evsel nitelikli atık su deşarj eden işletmeler için de ‘Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı Gerekli Değildir Belgesi’ düzenleniyor.

Foseptik bağlantıları denetleniyor, su numunesi alınıyor

Ekipler, kanalizasyon hattı bulunmayan ve atık sularını sızdırmaz betonarme foseptikte biriktiren işletmelerin bağlantılarını da denetliyor. Foseptik bağlantıları hem yerinde hem de projesinde ayrı ayrı inceleniyor. Alınan numune sonrası yapılan analiz ile deşarj limitlerini sağladığı belirlenen işletmelere, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün vidanjör hizmetinden yararlanabilmesi sağlanıyor ve vidanjör yoluyla atık su arıtma tesislerine gelen atık suların kontrolü de sağlanıyor.

MASKİ Genel Müdürlüğünün denetim faaliyetlerinin hızlandığı belirtilirken, “17 ilçemizde sanayi kuruluşlarından kaynaklanan atık su kirliliğini önlemek adına Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerle, kanalizasyon sistemimiz ile kirlilik probleminin çözümü noktasında önemli bir rolü bulunan Atıksu Arıtma Tesislerimizin verimli çalışması sağlanıyor. Bu doğrultuda 2023 ve 2024’ün ilk 5 ayında 435 denetim gerçekleştirildi. Gelen 741 adet dilekçeyi değerlendirmeye alan kurumumuz ilgili birimlerimize gelen 62 şikayet üzerine de işletmeleri habersiz bir şekilde denetledi ve deşarj sistemini kontrol etti. Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir şehir ve daha temiz bir çevre bırakmak için çalışıyor, doğanın doğal döngüsünü bozmamak için yoğun çaba sarf ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel