Artık ana haberleri bile açamıyoruz, çünkü haber izlemek neredeyse bir korku filmi izlemek gibi oldu. Şiddeti bir türlü önleyemedik, aksine daha da artırdık. Sokaklar adeta kan gölüne döndü. Herkes, en yakınındaki insanlara şiddet uyguluyor. Kimi eşini dövüyor, kimi çocuklarını öldürüp intihar ediyor. Kamera kayıtlarında dehşet verici görüntülerle karşılaşıyoruz. Şiddeti benimseyen bir toplum haline geldik.

Şimdi ise bambaşka bir vahşetle karşı karşıyayız: Yeni Doğan Çetesi! Bu çete, bilerek ve isteyerek bebeklerimizi öldürüyor. Bu toplumsal bir sapkınlığa doğru gittiğimizin işareti mi, yoksa başka bir şey mi? Bu işi yapanlar insan olabilir mi? İki hafta önce yazmıştım; şiddeti önlemenin yolu ailede başlayan bir eğitimden geçiyor diye. Bu noktaya nasıl ve neden geldiğimizi incelemek, sorunu anlamak zorundayız.

Ne hastanelerimize, ne sokaklarımıza güveniyoruz artık. Evlerimizde bile rahat uyuyamıyoruz. Ana haberleri çocuklarımıza izletmekten vazgeçtik; kendimiz bile izleyemez olduk. En güvendiğimiz, Hipokrat yemini etmiş doktorlara bile inanmaz hale geldik. İnsan hayatını bu kadar hiçe sayan bir döneme nasıl geldik?

Sanki bu korkunç olayları kabullenir gibi olduk. Kim var bunun arkasında? Bu caniler en ağır cezaları alsa bile, öldürülen masumların bedelini ödeyebilir miyiz? Yeni Doğan Çetesi denilen bu caniler, insan olamaz. Hayvan bile olamazlar. Bunlar adeta korku filmlerinin yaratıkları gibi. Bu vahşeti durdurmak için önce güvenliği sağlamak, sonra da nasıl bir eğitim sistemi kurmamız gerektiğini düşünmek zorundayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel