Öne Çıkanlar Turan Erdoğan Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi hollanda ziyareti Yunus Emre Belediyesinden BASIN AÇIKLAMASI Turgutluspor 10 numarasını buldu

TGF'den Enerji Bakanlığına Çağrı: “Yayıncıları Destekleyin”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK'nın uygulamaya koyduğu kademeli elektrik tarifesine tepki gösterdi. 

TGF, özellikle 1050 TL'lik elektrik faturasını aşan abonelere iki katı fiyat tarifesi uygulanmasının, yayıncı kuruluşları olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Radyoların Sesi Kısılamaz: 

Halkımızın haber alma hakkı Anayasal bir haktır. Mevcut şartlarda bir radyo vericisinin 5000-10.000 TL arasında elektrik faturası ödediği, katlamalı enerji tarifesiyle bu maliyetin daha da artmasıyla birlikte radyolar yayın yapamaz hale gelecektir. Bu durum ise birçok radyonun kapanmasına sebep olacak ve halkın haber alma hakkı elinden alınacaktır.

AB ve ABD'de radyo, televizyon ve gazetelere devlet tarafından teknik destek sağlanmakta, ekipman alımlarında imkanlar sunulmakta, kredi desteği verilmekte ve kurumlar vergisi ile KDV'de indirimler yapılmaktayken, Türkiye'de ise yayıncı kuruluşlara ticari gözle bakılması basına verilen değeri bir kez daha ön plana çıkartmıştır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK'ya buradan çağrıda bulunuyoruz.

Çağrımız; ekonomik ve zor şartlar altında yayın yapmaya devam eden Radyo ve Televizyon yayıncı kuruluşlarını desteklemeniz ve enerji maliyetlerini düşürerek katlamalı fiyat tarifesinin kaldırılmasını TGF olarak talep etmekteyiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel