Öne Çıkanlar manisa maski manisa sosyal bilimler lisesi 23 nisan kutlamaları manisa milletvekili aday adayı

FETÖ’cü şirketler hileli iflasları artırdı

Manisa Baro Başkanı avukat Ali Arslan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hileli iflasların arttığını belirterek, “FETÖ kapsamında değerlendirilen birçok şirket kendi üzerindeki mal varlığını devretme anlamında ya da şirket ortaklarını değiştirme anlamında birçok faaliyetleri söz konusu” dedi.

Manisa Barosu, Türkiye Barolar Birliğiyle meslek içi eğitim seminerlerine devam ediyor. Manisa Barosu avukatları ’İcra İflas Uygulamaları’ konulu seminer düzenlendi. Manisa Adliye Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin sorumluluğunu TBB Eğitim Merkezi Danışma Kurulu avukatı Fadıl Ünal üstlenirken, İzmir Barosu avukatlarından avukat Talih Uyar konuşmacı olarak katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Manisa Barosu Başkanı avukat Ali Arslan, avukat Talih Uyar’ın birkaç kitabını baroya hediye ettiğini söyledi. OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) çıkarılan bazı düzenlemelerin olduğunu belirten Arslan, “Buralarda iflas ertelemelerinin yeniden düzenlendiğini görüyoruz. Burada hileli iflasların önüne geçilmesi anlamında KHK’larla düzenlemeler yapıldı. Tabi ki OHAL sona ermesiyle bu düzenlemelerde sona erecek. Çünkü bunların tekrar yasayla düzenlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

İcra takiplerinin sürekli arttığını vurgulayan Arslan, “Vatandaşın ekonomik koşullarının günümüzde sürekli kötüye gitmesi, gelir durumunun düşmesi, kapanan fabrikaların çoğalması, üretimin düşmesi. Bu anlamda icra dairelerine de borçların ödenmemesi nedeniyle icra takibi olarak yansıyor. İş davaları yoğun bir şekilde artıyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesinde kapasitenin düşmesiyle, üretimin düşmesiyle birlikte birçok işçi işinden çıkarılıyor. Burada tabi bütün işverenleri suçlamak mümkün değil ama birçok işveren işçilerin haklarını ödemeden işçiyi çıkarma yollarını arıyor. Değişik yöntemlere başvuruyor. Kıdem tazminatını ödemeden, fazla mesai haklarını ödemeden onları çıkarma yolunu seçiyor. Burada ekonomik sıkıntılarında rol oynadığını düşünüyoruz. Belki işverenin ekonomik durumu iyi olsa bu yollara başvurmayacak. Sonuçta işçi kendi hakkını arama anlamında iş mahkemelerinde dava olarak icra dairelerinde de icra takibi olarak yansıması oluyor. Buradaki dava sayılarını da sürekli artırıyor” şeklinde konuştu.

Seminer Sorumlusu TBB Eğitim Merkezi Danışma Kurulu avukat Fadıl Ünal, 2011 yılından itibaren meslek içi eğitimler kapsamında eğitimlerin verildiğini belirterek, “Toplamda 745 meslek içi eğitim seminerinde bugüne kadar 81 bin 382 meslektaşımıza eğitim verildi. Bunun haricinde 2015 yılından itibaren Ankara merkezli özel eğitim programları düzenleniyor. 6 bin 615 meslektaşımıza toplam 42 eğitimle eğitim verildi. Eğitimler hem avukatlara hem de stajyer avukatlara veriliyor. 3 bin stajyer avukata da 46 eğitim verildi. Bu eğitimler baroların talepleri üzerine konusunda uzman kişilerce düzenleniyor. Manisa Baromuz da bu tür eğitimleri hem kendisi hem de Barolar Birliğiyle birlikte yürütüyor” dedi.

Seminerin bir diğer konuşmacısı avukat Talih Uyar ise ’İcra İflas Uygulamaları’ konusunda bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler:
ManisaBARO BAŞKANI
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel