Değerli Dostlarım Bugün 18.10.2024 Mübarek CUMA günüdür Kişiye özgü davranışların bütünü olup, insanın bedensel, duygusal ve zihinsel etkinliğine, çevrenin verdiği değere KARAKTER denir.

   Karakter, doğuştan getirilen özelliklerden etkilenmekle beraber, doğumdan itibaren aile, akraba, komşu, arkadaş, okul, sosyal ve kamusal çevre gibi bireyin içinde bulunduğu ortamlara ve şartlara göre gelişir. Bu ortamların bireye sağladığı imkânlar ve sunduğu fırsatlar onun hangi yönde gelişeceğini ve değişeceğinin de önemli bir belirleyicisidir. İnsan kişiliğinin şekillenmesinde ve gelişiminde başlangıçta aile daha sonra okul ve sosyal çevre gelmektedir Nefis, irade, akıl, mizaç, huy ve karakter insanın davranışlarını şekillendiren iç etkenlerdir. Çevre, aile eğitimi ise dış faktörlerdir. Dünya yaşamına dahil durumda olan her bir insanın kendisine özgü kişisel ve karakter özellikleri bulunur. Bu nitelikler ise insanları birbirinden farklı kılan en önemli unsurları oluşturur. Kişi iyi bir karaktere sahip olursa her zaman güvenilir olur . Böyle güvenilir kişiler toplum tarafından çok sevilir ve sayılır . O kişiden asla kötülük beklenmez . Çünkü o kişi karakterli , ahlaklı , erdemli bir kişidir. Karakterli insanların yaşamı da iyi olur , kötü işlere bulaşmaz , yalan söylemez , hayatını dürüst bir şekilde yaşamaya çalışır. Karakter kişinin aynasıdır. İnsanları sahip olduklarıyla değil karakterleriyle severiz. Sahip olunan varlıklar geçicidir. Oysaki karakter bir insanda her zaman olan kalıcı özelliktir. Varlıklı olmak zengin olmak hiçbirşey ifade etmez. Önemli olan iyi bir karakterimizin olmasıdır. Ancak Bu şekilde değerli insan olabiliriz. Bir insanın karakteri onun kaderidir.

    Karakter iki şeyin sonucunda oluşur; zihinsel tavır ve zamanımızı nasıl harcadığımız. İyi bir karakter, sıradışı yetenekten daha fazla övgüye değerdir. Birçok yetenek, bir dereceye kadar Allah vergisidir. İyi bir karakter ise, bize verilmez. Onu parça parça, düşünceler, seçimler, cesaret ve kararlılık ile inşaa ederiz. Güçlü bir karakter, zor zamanlarda bile doğruluktan ödün vermez. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel