Değerli Dostlarım Bugün 13.09.2024 Mübarek CUMA günüdür. Bir insanı İncitmeye,gönlünü kırmaya ve  gücendirmeye KALP KIRMAK denir.

   İnancımıza göre kalp kırmak, Kabe'yi kırıp yıkmaktan daha kötüdür.Bilerek ve isteyerek kalp kırmanın vebali büyüktür. İnsan kalbi çok hassastır. Bir kere kırıldı mı tamir edilmesi olanaksızdır. Boş yere masum bir kalbi kırmak, büyük bir ayıp hem de günahtır. Kalp kırmak suya yazı yazmaya benzer, kalbi yeniden kazanmaksa gece güneşin doğmasına. benzer. Yaşamımızın her döneminde hepimizin farkında olarak veya olmadan kalp kırmış yada kalbimizin kırılmış olduğu bir gerçektir. Kalbimizin kırıldığında yaşadığımız üzüntüyü kalbini kırdığımız insanında yaşadığını bilmemiz ve buna göre davranmamız gerekiyor.

      Ahmet Askerliği bitirdikten sonra çok sevdiği finans sektöründe işe başlamıştı. Ahmet  finans sektörüyle ilgili çalışmaları yakından inceleyip araştırmalara çok zaman ayırdığından sektör çalışanları ve müşterilerle çok iyi diyalog kurmayı başarmıştır. Ama işe başladığı andan itibaren  Amiri onu kendine rakip olarak  görmekte ve her daim  önünü keserek mobbing uygulamaya başlamış kurumun başkanınında  kafasını çelerek Ahmeti yetkisiyle hep ezmeye çalışmıştır. Gel zaman git zaman Ahmet kurumda 25 yıllık hizmet süresini doldurmuştur.  Ahmet emeklilikte başını sokacağı bir evi olması için  emeklilik tazminatını alarak ve kredi çekerek bir ev parasını tamamlamak istemektedir. Bunun içinde Ahmet  evinin taksitlerini rahatça ödeyebilmek için 1 sene daha çalışıp  emekli olmak isteğini kurumun başkanına iletmiş başkanda tabiki ne kadar istersen çalışabilirsin diye olumlu cevabı almıştır. Ancak başkan 6 ay sonra Ahmeti makamına çağırıp Yönetim kurulu kararı ile işine son verildiğini söyleyerek Ahmeti şoke etmiştir. Ahmet başkana ben sizinle 6 ay önce emekliliğime hak kazandığımı ev taksitlerimi ödemek için 1 sene çalışmak istediğimi konuşmuş, olur demiştiniz demesine rağmen başkan ben seninle böyle bir konu hakkında  konuşma yapmadım diyerek Ahmetin bu söylemini ret etmiştir. Bu sözler üzerine kalbi kırılan Ahmet arkasına bile bakmadan kapıyı çarparak çıkmıştır.Ahmet kurumdan ayrıldıktan sonra almış olduğu tazminat ev almasına yetmediği için ev kredisininde geri ödemelerinde zorlanacağı için ev almaktan vazgeçmiştir. Ahmet  25 yıl alınteri döküp ve emek verdiği   kurumda yapılan entrikalarla ev sahibi olamamıştır. Ahmet in kuyusunu kazan amirde çok kısa zamanda  sevdiği başkanı tarafından işten atılmıştır. Eh işte etme bulma dünyası demekki ne ekersen onu biçiyormuşsun. Ahmete yapılan harekete ALLAH bile razı gelmemiş Başkanda amansız hastalığa yakalanmış başkanlıktan ayrılmak zorunda kalmıştır. Kurumlarda kişiler gelip geçicidir önemli olan hoş bir seda bırakmaktır. 
     
     İşte, kalp kırmak kolay iken, o kalpleri kazanmak çok zordur. İnsanları sevmek, onlara değer vermek onları kırmamızı engeller. Bu nedenle insanın değerli bir varlık olduğunu bilmeli inssnları sevmeliyiz. Sevginin olduğu her şeyin en güzeli olur.
Bu kısacık ömürde kimsenin kalbini kırmaya hiç gerek yoktur. Ne güzel demiş. 
Kırma dostun kalbini,
Onaracak ustası yok.
Soldurma gönül çiçeğini,
Sulamaya ibrik yok;
Kalbi kırdıktan sonra gelen özür, doyduktan sonra sofraya gelen tuz gibidir. İhtiyaç kalmaz. Yaşam çok kısa. Sanki bir istasyondayız. Küsmeye, kalp kırmaya, kin ve nefret duymaya inanın değmez.  CUMA mız mübarek olsun.Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel