Eskiler ne güzel söylemiş; iflas eden tüccar eski defterleri açarmış. Yeni vergi sistemi tam da bunu anlatıyor. 22 yıldır uygulanmayan sıkı ekonomi modeli bugün devreye giriyor. Peki neden? Çünkü deniz bitti.

Ülkenin ekonomik olarak içinde bulunduğu durum insanları hayal alemine, kumara, şans oyunlarına itti. En büyük ihtiyaç olan bir daire satın almak artık hayal. Önceden bu durumlarda hükümetler acil paketler çıkarır, esnafa, çiftçiye, vatandaşa can suyu olurdu. Şimdi ise hükümet sinekten yağ çıkarmanın peşinde.

Dedim ya deniz bitti. Bundan sonra ne olur? Yerel seçimler zaten işareti verdi. İlk genel seçimlerde mevcut olan hükümet büyük bir oy kaybı yaşar ve yeni hükümeti kuramaz hale gelir. Onun yerine gelecek olan iktidar ise bir takım revizyonlar yapar. Mesela piyasaya sıcak para sokar. Halk, esnaf, çiftçi rahat bir nefes alır. Artık bu durum 6 ay mi sürer 1 yıl mi onu zaman gösterecek. Ondan sonra yine aynı senaryo. Para bitti aşk bitti.

O KOLTUKLARDA NE VAR?

Hep söylüyorum o koltuklarda ne var? Ömrünü koltuk sevdasıyla geçiren birinden hizmet beklemeyin. 22 yılda sıfırdan bir devlet kurulur ve de tıkır tıkır çalışır hale getirilir. Bakan Şimşek, eski ekonomi bakanı. Ottan çöpten, olur olmaz şeylerden ek vergi ya da yeni vergilerle bu ülke ayağa kalkmayı bırakın yerinden oynamaz.

VERGİDEN MUAF KELİMESİ DAHİ YASAKLANMALI

Ne demek vergiden muaf. Ülkenin en önemli vergi kalemleri fabrikalardan, işletmelerden alınan vergiler. Adam 2 bağış yapıyor milyonlarca vergiden muaf. Fabrikasının tuvaletlerini yeniliyor vergiden düş, bir tane okul yaptır, bilmem kaç para vergiden muaf. Böyle bir şey olabilir mi?

Yaptiracaksan cebinden yaptır kardeşim. Paran çoksa hayır yapmayı da seviyorsan görelim seni o zaman.
Devletin vergi toplayacagi yerler dediğim gibi fabrikalar. holdingler, oteller ama bunlara vergi affı ya da vergi muafiyeti bizi bitiriyor.

Hükümet küçük esnaf olan bakkal, terzi, ayakkabıcı, nalbur gibi gününü zor geçiren esnaftan vergi toplayarak bu ülke bir adım ilerlemez.

Borsadan deli gibi para kazanalara vergi yok, garsona ödediğin bahşişe vergi var. Belli sirketlere, bankalara , medya patronlarına verilen paralar ortada olmadığı gibi bir de vergilerine af geliyor.

BİZ ADAM OLMAYIZZZZ

Vatandaşımızdan tutun yöneticimize kadar her türlü yolu biliyoruz. Bu yüzden böyle geldik böyle gidiyoruz. Aynı gemideyiz ama bir kısım altın kaşıkla yiyor kazanıyor, diğer kesim de sukrediyor kuru ekmek yiyor. İşin garibi neden bu şekilde oluyor demiyor.

Sayın Şimşek, gözünüzü açın lütfen!!! Karadeniz’de hamsi balığının peşini bırakın. Balinaların, orkinoslarin, sazanların peşine düşün.

Yakalayacağınız hamsi ne size ne bize yeter unutmayın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel