Öne Çıkanlar Cam filminden dolayı para cezası CHPnin Manisa adayları belli oldu Memur-Senin Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan TGF HEYETİ MERHUM AZERBAYCAN DEVLET BÜYÜKLERİNİN KABRİNİ ZİYARET ETTİ Birol Hancı

Dolu yağışından kurtulan leylekler mahallelinin tesellisi oldu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde önceki gün meydana gelen dolu yağışı ve fırtına üzüm bağlarında zarara neden olurken, minaresinin külahı yıkılan caminin kubbesinde yuvası bulunan leylekler, yaşanan afeti kıl payı atlattı.

Alaşehir’de geçtiğimiz 8 Haziran tarihinde meydana gelen yağmurla karışık dolu yağışı ve fırtına üzüm bağlarında büyük zarara neden oldu. Bazı bağlarda asma direkleri devrilirken, Ilgınköy Mahallesi’ndeki caminin minare fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Caminin kubbesinde yuvası bulunan leyleklerin yaşanan afetten etkilenmemesi, dolu yağışından dolayı maddi zarar gören vatandaşları bir nebze teselli etti. Mahalleli, fırtına sebebiyle minareden uçan külahın leylek yuvasına yönelmemesinin büyük bir şans olduğunu dile getirerek, leyleklerin mahallelerinin simgesi haline geldiğini söyledi. Mahalle sakinlerinden Raşit Bilgiç, “Leylekler mahallemizin simgesi haline geldi. Ben bildim bileli, bu leylek yuvası burada. İçerisinde 2 yavru, anne ve babası vardı. Akşam saatlerinde leyleklerin yuvada oldukları sırada çıkan fırtınada minarenin külahı devrildi. Allah’tan ters yöne devrildi, aksi yönde olsaydı külah doğrudan leyleklerin yuvasının üzerine düşecekti ve hepsi ölebilirdi. Bölgemizi afet vurdu, bağlarımız zarar gördü üzüldük ama mahallemizin simgesi olan leyleklerin kurtulmasına da sevindik” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel