Öne Çıkanlar tren yolundaki traversler Mütevelli Mahallesi Turgutlu Jandarma Komutanlığı TGF: Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi

Ülke Genelinde Sıcaklık Rekorları Kırılıyor, Su Tüketimi Konusunda Vatandaşlar Uyarılıyor

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte, ülke genelinde sıcaklık rekorları kırıldı. Özellikle İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde etkili olan sıcak hava dalgası, vatandaşları zor durumda bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve bunun önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.

Ankara’da termometreler 42 dereceyi gösterirken, Adana ve Şanlıurfa gibi bölgelerde ise 45 dereceyi aşan sıcaklıklar kaydedildi. Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan bölgelerdeki çiftçiler, sıcaklığın verimliliği olumsuz etkilediğini dile getirdi. Ayrıca, sıcaklığın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle uzmanlar, vatandaşları su tüketimi konusunda uyardı.

Bu sıcak hava dalgası, Türkiye genelindeki birçok şehirde yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar, serinlemek için deniz kenarlarına veya yaylalara akın etti. Meteoroloji yetkilileri, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin nedeninin yüksek basınçlı hava sistemleri olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel