Değerli Dostlarım Bugün 28.06.2024 Mübarek CUMA günüdür. Herhangi bir kimsenin dünyaya getirdiği veya bakımını üstlenerek  ebeveynlik yaptığı kimseye EVLAT denir. 

     Evlat, bir insanın hayatında en değerli varlıklardan biridir. Onunla kurulan bağ, sevgi dolu bir ilişkiyi beraberinde getirir. Evlat, anne ve babanın birlikte yarattığı bir mucizedir. Onun sağlıklı bir şekilde büyümesi, gelişmesi, eğitim ve öğretim görmesi, ahlaklı, saygılı ve hayırlı evlat olması ve topluma karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirerek  mutlu olması, anne ve babanın en büyük arzusu dur.Anne ve baba, evlatları için her türlü fedakarlığı yaparlar. Onların mutluluğu için kendi isteklerinden vazgeçerler. Evlatlarına olan sevgileri, onları her zaman destekler ve motive eder. Evlatlarına olan inançları, onların başarılarına olan inançlarını artırır. .Anne ve babanın evlatlarına olan sevgisi, onların hayatında en değerli varlık haline gelir. Ve aynı zamanda güç kaynağıdır. Vatana ve millete hayırlı bir evlat olmak, sorumluluk sahibi, bilgili,eğitimli, kültürlü, toplumsal değerlere bağlı ve yardımsever bir birey olmayı gerektirir. Bu değerlere sahip çıkmak, geleceğe daha güçlü ve birlikte yönlendirilebilir bir toplum bırakmak için önemlidir. Ahlaklı, dürüst ve aynı zamanda başarılı insanlar, anne ve babaları için gurur ve şeref kaynağıdır. Evladı iyi yerlerde olan anne ve babalar da en az evlat kadar itibar görür.Ancak kötü bir evlat, kendisi rezil olduğu gibi ailesinin de itibarına gölge düşürür ve boyunlarını önlerine eğdirir. Evlatların geleceği, biraz da aileye bağlıdır. Evlatları  ile ilgilenmeyen, ahlak, görgü, bilgi vermeyenler, evladının  rezil olmasına, dolayısı ile kendilerinin de rezil olmasına sebep olurlar.

     Evlat canın en kıymetli yeri; sakındığın gözün, tutmaya kıyamadığın ellerin, yolda yürüdüğün ayakların, yediğin en tatlı yemeğin, içtiğin bir bardak suyun ve canından öte canındır. O doymadan senin doymadığın, o eve gelmeden senin uyuyamadığın, o giymeden senin giyemediğin, o gülmeden senin gülemediğindir evlat CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik BİBER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel