MASKİ Genel Müdürlüğü, işletmeye aldığı 13 atıksu arıtma tesisinde ortaya çıkan 73 ton atık çamurun çevreye zarar vermeden çamur kurutma ünitelerine taşınması için sızdırmazlık özelliği olan yeni araçları bünyesine kattı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, başarıyla işleterek atıksu kaynaklı çevre kirliliğine son verdiği tesisler ile Manisa’nın geleceğine yatırım yapıyor. Bu kapsamda, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı, il genelindeki tesislerde kullanılmak üzere konteyner, donanımlı kamyon ve kepçe ataşmanlı traktör alımı gerçekleştirdi. Araçların kontrolünü, Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, daireye bağlı personeller ile birlikte yaptı. Böylece, günlük 73 ton arıtma çamuru diğer tesislerden Akhisar Atıksu Arıtma Tesisi’nde yer alan solar çamur kurutma ünitesine taşınacak. Tesislerde ortaya çıkan çamurların çevreye zarar vermeden bertaraf noktalarına taşınması için özel olarak dizayn edilmiş araçlar sayesinde ekolojik sistem tamamıyla korunacak.
MASKİ, son teknolojiyi takip ediyor
Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Gökhan Çevik, tesislerin işletim sürecini daha modern sistemlerle gerçekleştirmek için teknolojiyi yakından takip ettiklerini ifade etti. Daire Başkanı Çevik, “Ekolojik dengenin sağlanması noktasında atıksu arıtma tesislerinin büyük rolü var. Evsel nitelikli atıksuların doğal ortama zarar vermemesi için büyük bir özveri ile işlettiğimiz 13 atıksu arıtma tesisinde 2016 yılında 22 milyon metreküp arıtım gerçekleştirdik. Bu süreçte ortaya çıkan çamurları Akhisar AAT’de bulunan solar çamur kurutma ünitesine taşıyoruz. Tesislerden taşınan arıtma çamurları, solar çamur kurutma ünitesinde kurutularak, hacim azalmasını sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde ise tesislerde toplanan malzemeler, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne taşınacak. Böylece, çevreye zarar verebilecek her türlü tehlikenin önüne geçilecek” dedi.