Eski Gördes mezarlık olarak kullanılıyor

MANİSA

BUNDAN 76 YIL ÖNCE TOPRAK KAYMASI NEDENİYLE TERK EDİLEN VE ŞUAN HARABE OLARAK KALAN MANİSA’NIN GÖRDES İLÇESİNİN ESKİ YERLEŞİM YERİ ŞİMDİ KABRİSTAN OLARAK KULLANILIYOR.

Bundan 76 yıl önce toprak kayması nedeniyle terk edilen ve şuan harabe olarak kalan Manisa’nın Gördes ilçesinin eski yerleşim yeri şimdi kabristan olarak kullanılıyor.

Dünyaca ünlü ’Gördes Düğümü’ ile halı dokumacılığının merkezi olan Manisa’nın Gördes ilçesinde 1940 yılında şiddetli toprak kayması yaşandı. Gördes ilçe merkezi, uzmanlarca yapılan çalışmalar sonucu 1948 yılında yaklaşık 4 kilometre mesafedeki yeni yerleşim yerine taşındı. Taşınma sonrası hayalet kente dönen ve Gördesliler tarafından ’Eski Gördes’ diye adlandırılan yerleşim yeri, şuan kabristan olarak kullanılıyor. Yıkık ev ve camilerin bulunduğu, halen birkaç ailenin yaşam sürmeye çalıştığı Eski Gördes, ölülerin mekanı haline geldi.

Hüseyni Baba ziyaret ediliyor

Eski Gördes’te en çok ziyaret edilen Anadolu erenlerinden Hüseyni Baba’nın Türbesi. 17. asırda yaşayan Hüseyni Baba, rivayete göre ölmeden önce kendi salasını okuyarak vefat etmiş. Gördesliler tarafından büyük hürmet gösterilen türbe, özellikle Arife günleri ziyaretçi akınına uğruyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.