Manisa Su Platformu Üyeleri, MCBÜ Atık Yağ Değerlendirme Laboratuvarı'na Konuk Oldu

GENEL

Manisa Su Platformu Üyeleri, MCBÜ Atık Yağ Değerlendirme Laboratuvarı'na Konuk Oldu

Manisa Su Platformu üyeleri, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Fizikokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Abalı'yı ziyaret ederek, atık yağların biodizel olarak değerlendirilmesinin çevresel ve ekonomik katkıları hakkında bilgi aldı.

MCBÜ, yenilikçi araştırmalar yapmaya ve çevresel ile ekonomik alanlarda katkılar sunmaya devam ediyor. Çevreci üretimlere yönelik çalışmalar gerçekleştiren üniversitenin Atık Yağ Değerlendirme Laboratuvarı'nda, Prof. Dr. Abalı’nın konuğu olan Manisa Su Platformu üyeleri, atık yağların geri dönüşümü ile elde edilen ürünlerin faydalarını öğrendi.

Ziyarete, Manisa Su Platformu üyelerinden İsmail Aydın, Prof. Dr. Enver Atik, Yunus Emre Belediyesi yetkilileri Hüseyin Bayık ve Mustafa Tekoğlu katıldı.

Prof. Dr. Abalı, atık yağların biodizel olarak değerlendirilmesinin çevresel kirliliği azaltarak su ve toprak kaynaklarının korunmasına yardımcı olacağını, ekonomik açıdan ise, atık yağların değerli bir enerji kaynağına dönüştürülmesinin yerel ekonomiye katkıda bulunacağını ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.